Dubbelkalas

I onsdags fyllde Alex tjugoett år och igår fyllde Olivia tio år. Så i onsdags firade vi båda med fika och kalas! Mattias kom även upp och så följde jag med honom till Orsa efteråt för att sova där. Mysigt!

Dagarna går

Hallå mitt i natten. Här kommer lite allmänt babbel och tankar man får såhär om nätterna.
 
Jag vet inte hur jag ska hinna med allting som händer just nu. Våren är äntligen här och jag är mer taggad på sommaren än någonsin. Studenten är alldeles runt hörnet och jag vill bara se ett slut på skolan. Jag har åtta uppgifter som ska vara klara inom två veckor. Ska råplugga imorgon och resten av helgen tänkte jag. Sen måste jag definitivt ta tag i mitt rum och tvätta kläder. Pappa är borta i helgen och barnen är hos mamma så det är bara vi fyra äldsta tjejerna som är hemma. Älskar sådana helger. Kan chilla runt i pyjamas hela dagarna och äta när man vill utan att någon gnäller på en. Love it! 
 
I måndags var det det första studentfirandet för min del. Vi firade att det bara var trettio dagar kvar innan vi springer ut från kyrkan. Ganska seg kväll till en början tills jag och tre till bestämde oss för att åka till Mora och äta på Donken. Sagt och gjort, vi åkte dit, åt och åkte hem igen. Jag och Felicia åkte hem till mig för att sova då jag skulle till tandregleringen morgonen därpå. Så himla trött när vi skulle upp så visste inte vart jag skulle ta vägen. Men vi kom iväg och sen dess har jag haft brutalt ont i tänderna så har inte haft så stor lust att äta. Men, det eviga och uttjatade uttrycket "vill man vara fin så får man lida pin" stämmer ju ännu en gång. Så det är bara att hålla ut. 
 
De två senaste dagarna har jag träffat Mattias, vilket har varit himla mysigt. Vi ses ju så sällan så det var skönt att få spendera lite tid själva. Vi ska ses en sväng nästa helg också och helgen därpå åker jag, Felicia, Linnéa och Jonatan till Stockholm. Längtar ihjäl mig! Veckan som kommer efter den helgen sen börjar studentveckan. Kan inte beskriva hur taggad jag är. Är så overkligt också. Har iallafall fixat studentklänning nu och allting till balen vilket är en otroligt lättnad kan jag tala om. Så bara jag får klart plugget innan vi drar till Stockholm så är det bara festen kvar sen! 
 
Nu ska jag borsta tänderna och sen tror jag bestämt att det får bli läggdags. Hörs en annan dag!
 

4th and 5th day in Hungary

Fjärde dagen i Ungern var helt klart varmast med cirka trettio grader. Då åkte vi till Gödöllö för att titta på palatset. Tyvärr fick man inte fotografera inomhus, men det var helt sjukt fint! 
Efteråt åkte vi till Budapest för att shoppa lite. Jag fick lov att köpa shorts eftersom jag, osmart som jag var, knappt tog med några sommarkläder. Sen gick jag och Felicia och åt en varsin frozen yoghurt innan det var dags att bege sig mot Szigetszentmiklòs igen. Där skulle hela gruppen nämligen bowla. Blev även lite mat och drinkar där som var det godaste jag smakat ungefär.
Fredagen bjöd också på helt sjukt varmt väder. Lägligt när vi skulle gå massor den dagen... 
Vi började med att titta i Gellért Cave Church som var en underjordisk kyrka innan vi skulle fortsätta upp för att titta på Liberty Statue. 
Utsikten var helt magisk!
När vi hade tittat klart var det dags att gå ner igen. Höll på att rinna bort för det var så varmt. Vi gick till ett köpcentrum för att fördriva tiden innan det var dags att gå till nästa grej på schemat.
Som var ett slags blindmuseum. Man kunde prova på att gå en bana med ögonbindel och blindkäpp eller att skriva sitt namn i blindskrift. Fast den huvudsakliga grejen vi gjorde var att gå med en guide in i ett heeeeelt kolsvart rum. Så man fick helt enkelt prova på hur det är att vara blind. Jag hatar mörker och fick lite panik i början och ville gå ut, men är glad att jag stannade för det var väldigt intressant. Det var olika möbler och sådant så man skulle gissa vad för slags rum man var i. Ett rum hade även massa statyer där man skulle känna var den föreställde, det var svårast. 
Efter att vi varit på museet gick vi tillbaks till köpcentret för att äta. Det blev kinamat och en varsin lyckokaka. Senare på kvällen åkte vi till en av ungrarna på fest och åt den fetaste pizzan jag någonsin ätit. Den var dubbel. Först som en vanlig botten med fyllning, och sen en till botten med ost uppepå liksom. Stor som en familjepizza var den också. SÅ GOD.