It was a night to remember we were hanging up on the roof

Den här bloggen alltså. Jag hinner inte med den. Jag hinner knappt med att leva mitt liv så hur i hela friden ska jag hinna med att skriva om det också? Jag vet då inte. Skulle önskat att ett dygn var cirka dubbelt så långt för att hinna med allt som hinnas skall. Skolan är värre än någonsin just nu med tusen uppgifter som kommer ta upp hela mitt höstlov.
 
Just nu sitter jag i Mattias studentrum i Örebro iallafall. Vaknade vid ett och har hunnit avverka en engelskauppgift än så länge. I helgen kom Mattias hem till Orsa så jag åkte också dit för att ha en väldigt sen kräftskiva. Sen spenderade vi ungefär fyra timmar på tåg hela eftermiddagen igår. När vi var framme i Örebro sen så var tåget tio minuter försenat, vilket gjorde att bussen vi skulle åkt med redan hade gått. Så vi fick oss en promenad på drygt fyrtio minuter istället. Det tyckte inte jag var så himla kul med tanke på att jag fått astma från i helgen då Sofia var hundvakt och hade hunden i Orsa i fredags. Men det gick bra ändå. 
 
Detta har hänt sen sist iallafall, om ni vill se.
Jag, Felicia och Sofia åkte till Kupolen för snart en månad sen för en tjejdag och shopping.
Vi hade lunchservering i skolan för ett par veckor sen och serverade bland annat borsjtjsoppa, Wallenbergare, lax, äppelpaj och morotskaka.
Jag har ätit Donken, blivit överlycklig över ny Ben & Jerry's smak, ätit god frukost, druckit mängder med kaffelatte och chailatte och hängt på gymmet.
Jag har accepterat hösten och gått promenad vid älven och läst ut andra boken i Fifty Shades Of Grey-serien och haft de segaste helgerna på länge.

Mat och dryck i kombination

Förra veckan och i onsdags hade vi lektionen Mat och dryck i kombination där vi fick testa vad olika drycker smakar med olika livsmedel.
Vi provade massa olika saker för att se om det blev surt, sött, salt, beskt eller umami för att veta vad för sorts vin som passar med vad för sorts mat. Såklart var vinet alkoholfritt. 
I onsdags gjorde vi samma sak fast med cider istället. Vi testade torr och halvtorr cider och skulle se vad skillanden blev i smak om man åt olika livsmedel under tiden. Riktigt roligt faktiskt! Man tror inte att det är så noga men det är det verkligen, så det var riktigt intressant.

Skaldjur

Förra veckan hade vi något slags skaldjurstema på maten vi gjorde i skolan.
Första dagen fick vi komponera ihop en röra med några utvalda råvaror som vi skulle lägga på en toast sen. Jag och Sofia var så orginella och gjorde toast skagen, för att det är typ guds gåva till mänskligheten. Så gott alltså.
Sen skulle vi prova att äta ostron. Har ni provat någon gång? Kan varit det värsta jag ätit. Det hann inte mer än komma in i min mun innan det var i soptunnan. Shit vad äckligt. Inte själva smaken kanske, men konsistensen var som en blöt, kall och sladdrig slemboll. Usch!
Nästa dag gjorde vi musselsoppa, sååå gott. Bara tre stycken i min klass som gillar det och jag fattar inte varför det inte är fler, så gott ju!
Sista dagen gjorde vi gratinerad hummer och krabb-bouchéer. Hummern var supergod men krabban var inte riktigt i min smak. 
 
Riktigt intressanta dagar faktiskt, dock försvann inte skaldjurslukten från köket förrän veckan efter, inte nice.