3rd day in Hungary

Tredje dagen i Ungern var vi på museum (det som lyste rött på en bild från andra dagen). Jag förstod inte mycket av det guiden pratade om och det var väldigt långdraget så jag blev ganska fort uttråkad. Sen gick vi vidare för att se olika statyer och byggnader.
Efter det var det dags för lunch. Vi fick snabbt veta att våra ungerska värdar åt väldigt lite lunch och hade inte med sig mer än en macka varje dag (även till oss). Så jag, Felicia och Amanda gick till KFC och tröck kycklingvingar och pommes. Därefter gick vi till Starbucks och drack caramelfrappuccinos. Så gott.
Ungern är väldigt kända för sina fina badhus med mineralkällor osv, så på eftermiddagen skulle vi gå till ett sådant badhus. Tog inga bilder därinne, men kan säga att jag blev besviken. Tyckte det var rätt ofräscht och det huuuuur mycket folk som helst. De utbytesstudenter som varit där tidigare år hade tydligen fått vara på ett bättre fick vi höra sen.. 
 
Efter badet så skiljdes gruppen åt så några gick på bio och resten gick till en pub. Blev dock väldigt kortvarigt så vi åkte hem ganska tidigt. 

Jobbelijobba

Hejsan!
Igår var det tyst här. Jag vaknade sent och chillade runt tills det var dags att göra sig iordning för jobb på hotellet klockan fyra. Skulle vara i restaurangen för första gången så var lite nervös. Hatar att jobba när man inte har en minsta aning om rutiner osv. Plus att igår var det även uppträdanden och show så det var myyycket folk. Till en början var det segt men när allt folk började rulla in vid tio så bara flög tiden iväg. Stod i baren tills klockan ett och blev förvånad när lamporna tändes för att det var slut. Men det var hur kul som helst! Sen var det väl inte lika kul att städa efteråt, men det gick relativt fort ändå. Var hemma strax efter tre och hade så himla ont i fötterna. Och idag har jag ont i handen efter att ha öppnat ett antal ölflaskor igår haha. 
Planerna för idag är inte många. Hade tänkt sova länge med tanke på när jag la mig igår, men vaknade istället halv elva av mig själv.. Så vi får väl se vad som händer. Har inte ens packat upp sen jag kom hem från Ungern så kanske ska orka ta tag i det. Ha en fortsatt bra dag sålänge!

2nd day in Hungary

Andra dagen i Ungern var väldigt lång, händelserik och turistig.
Vi började med att åka in till Budapest för att därefter åka sightseeing-båt på Donau.
När vi kom iland igen så gick vi förbi en rad med skor från människor som under andra världskriget blev skjutna ner i Donau. Hemskt.
Sen såg vi bland annat en buss som kunde åka på vatten. Inget man ser i Sverige direkt. Statyn föreställer en poet om jag minns rätt.
Därefter fortsatte vi till Parlamentet, men man fick bara se utsidan.
Lunchdags! Vi fick tid till att äta och kika i affärer. Jag och Amanda Hjort åt en varsin langos och det var ungefär det mest värda jag ätit på hela resan. Sen köpte jag lite grejer på Bershka, vilket förövrigt är bästa klädaffären ever. Hatar att det inte finns i Sverige.
Efter lunchen skulle vi kolla på någon kyrka. Ganska tråkigt och jag fick bara dåliga bilder där inne pga så mörkt. 
Jag åt även den dyraste och snålaste glassen också. Inte så värt.
Efter att vi sagt hejdå till hälften av gruppen så följde jag, Felicia, Amanda och Ronja med våra ungrare för att gå på bio. Vi skulle se Cinderella, och jag tyckte den var jättebra. Innan bion hann vi även äta frozen yoghurt och kika i ännu fler affärer. Påväg hem gick vi förbi ett museum vi skulle till dagen efter som lyste rött och glittrade. Syns dock ej så bra på bild men det var fint.